Saker att göra i Melbourne[…]

Melbourne är en av de städer som arrangerar Formel 1. Vi hade lyckan att befinna oss i staden för att bevittna detta spektakel.

Eftersom vi båda är totalt värdelösa när det kommer till motorintresse var vi mer lockade av den glamorösa showen Formel 1, än själva tävlingen Formel 1 samtidigt som vi tänkte att är det någon gång man ska se motorsport så är det formel 1, live.

Det var strålande solsken, alla var glada alla var laddade. Det första vi gjorde var att bekanta oss med arenaområdet som var väldigt stort. Här fanns alla de olika stallen representerade, souvenirshopar, massa mat och dryckesstånd olika malliga företag och massa massa bilar, Ferraris och Jaguarer var tydligen det man skulle ha i garaget. Titta är ju alltid gratis men säkert inte alls i närheten vad kul det är som att köra en…

Det kändes som om vi var på en musikfestival, det pågick flera lopp i olika motorklasser – ungefär som olika band – man tittade gick och svalkade sig i skuggan eller käkade en rulle. Det var olika uppvisningar – flyg, bil och motorcross, en gubbe som kunde flyga och massa lättklädda småtjejer som antingen åmade sig på någon bil eller erbjöd sig att fotas tillsammans med dig (har vår kvinnosyn verkligen inte kommit längre 2012 – det är så att man skäms!!!).

Men så var det då dags att ta formel 1 oskulden.

Alla var där – Schumacher, Hamilton, Alonso, Räikkönen osv. På storbilden kunde man följa föraren och se vilken hastighet han låg i – att ligga i 200 strax innan en kurva inger viss respekt. Ljudet befann sig på en nivå som skar ända in, via ryggmärgen genom emaljen ända in i tandroten – jag vet inte om jag ryste eller gnisslade tänder – men jag måste erkänna att det var fräckt. Dånet är definitivt det som jag kommer att minnas och vi kommer säkerligen gå på fler formel 1 tävlingar.

Lite kuriosa från dagen:
* Tack vare alla banans kurvor så växlar varje förare ca. 3000 gånger/lopp
* I själva svängen upplever förare en kraft på ca. 4-6 g krafter
(jet plan 10g och nysning 2,9g) – jag blev mest imponerad av nysningen
* Normal hjärtrytm ligger runt 60 slag/min – förarens hjärtrytm  ligger i ungefär 200
vid start och sedan i ungefär 160 slag/min under hela loppet (oftast 60 varv)
* Ett stalls årsbudget ligger på ca. 2,5 miljarder kronor vilket gör det till världens dyraste
sport

 

Annonser

1 thought on “Saker att göra i Melbourne[…]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s